Експерт: Український фондовий ринок відновить зростання з квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український фондовий ринок відновить зростання з квітня

Фондовий ринок
376
У середині квітня вітчизняний фондовий ринок може відновити своє зростання.
Такий прогноз зробив керуючий директор КУА "Драгон Есет Менеджмент" Дмитро Ісупов під час зустрічі з журналістами.
На збільшення вартості акцій українських підприємств позитивно буде впливати приплив коштів з боку іноземних портфельних інвесторів.
"На сьогодні усе більше глобальних гравців розглядають Україну як пріоритетний регіон для інвестування цього року. Це пов'язане з тим, що на території СНД Україна - єдина велика країна, що не має високих фундаментальних ризиків для іноземців, на відміну від Росії, де тільки пройшли президентські вибори, і Казахстану, чия банківська система дуже сильно постраждала в результаті іпотечної кризи в США", - говорить Ісупов.
Ринки США, Європи і Японії в набагато більшій мірі інтегровані в світову економіку та піддані негативному впливу тривалої іпотечної кризи в США.
У зв'язку із цим ми бачимо таку тенденцію, що іноземні інвестори виводять свої капітали з розвинених ринків і переводять їх у ринки, що розвиваються. Ринки, що розвиваються, такі як Україна, Росія, більш динамічно ростуть і забезпечені природними ресурсами (рудою, вугіллям, нафтою і т.д.), тому інвестування в ці країни - гарний спосіб спробувати уникнути нестабільності на розвинених ринках.
"За нашими прогнозами, цього року активи публічних інститутів спільного інвестування збільшаться до 8-10 млрд.грн, - говорить керуючий директор компанії з управління активами "Драгон Есет Менеджмент" Андрій Золотухін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас