1 квітня українські літаки можуть не піднятися в повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

1 квітня українські літаки можуть не піднятися в повітря

330
З 1 квітня почне діяти заборона на експлуатацію літаків, які перебувають у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України, і не обладнані додатковими системами безпеки.
Відповідно до експлуатаційної директиви Державіаадміністрації № ЕД-01-07, виданої наприкінці грудня, експлуатанти зобов'язані обладнати повітряні судна трьома обов'язковими системами. Мова йде про систему попередження про небезпечне зближення із землею, систему попередження зіткнення в повітрі та аварійний радіомаяк, пише видання.
Згадані системи стали встановлюватися на західних лайнерах уже досить давно, однак радянські літаки не оснащувалися ними через високу вартість. Такий комплект обходиться в середньому порядку 300-400 тис. дол. на один борт. Тому далеко не всі перевізники встигли у відведений термін доустатковувати цією технікою свої Ан-24, Ан-26, Ан-30, Як-40, Як-42.
Вступ у силу вимоги директиви, за даними видання, може привести до того, що від 60 до 150 повітряних суден з 1 квітня не піднімуться в повітря.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас