У Білій Церкві рейдери захопили голландську фабрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білій Церкві рейдери захопили голландську фабрику

Кримінал
660
На початку нинішнього року протизаконними рішеннями Господарських судів Харківської і Київської областей був покладений початок черговому рейдерському захопленню меблевої фабрики "Хоуммейкерс-99", що працює в Білій Церкві. Про це стверджується у відкритому листі представника ЗАТ "Хоуммейкерс-99" Августинуса Й.М. ван Енгелена, з яким він звернувся до президента України, прем'єр-міністра, голови Вищого Господарського суду України, а також голови Київської обласної державної адміністрації.
Представник ЗАТ "Хоуммейкерс-99" просить адресатів листа втрутитися для відповідного правового врегулювання проблеми.
Як стверджується в листі, перше судове рішення було прийнято 8 січня 2008 року в Харкові суддею Хотенець П.В., що визнав недійсною державну реєстрацію ЗАТ "Хоуммейкерс-99". Протизаконність цього рішення не викликає сумнівів, заявляє Августинус Й.М. ван Енгелен. По-перше, представники меблевої фабрики довідалися про нього тільки після накладення арешту на рахунки і майно підприємства. По-друге, виходячи з рекомендацій Вищого господарського суду України, розгляд подібних справ повинен проходити за місцем реєстрації підприємства. Іншими словами, дана справа непідсудна Господарському суду Харківської області.
28 лютого в Господарському суді Київської області, як і раніше без відома представників фабрики, суддя Кошик А.Ю. винесла ще одне рішення, говориться в листі. Цим рішенням у меблевої фабрики був відібраний будинок, у якому вона розташовувалася, а право власності на нього передано Виробничому підприємству "Будсервіс".
Таким чином, стверджується в листі вже сьогодні, фактично за співучасті судової системи України, відбувається абсолютно протизаконна ліквідація одного з підприємств країни, співвласником якого, до того ж, є іноземна компанія (мажоритарним акціонером фабрики є Приватна компанія з обмеженою відповідальністю "Kees Nederhof Holding B.V.", Королівство Нідерланди).
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас