Україна - друга в обслуговуванні Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна - друга в обслуговуванні Росії

329
Україна посідає друге місце за кількістю трудових мігрантів у Росії серед країн колишнього Радянського Союзу. Офіційно в Росії працює 51,5 тисячі українців. Такі дані Федеральної служби державної статистики Росії.
Перше місце дісталося Узбекистану. У трійку лідерів потрапив і Казахстан.
У порівнянні з минулим роком кількість українських трудових мігрантів у Росії збільшилася майже у два рази. Таке різке зростання пов'язане з новим міграційним законодавством, що набуло чинності торік, а не з масовою міграцією українців у Росію, - відзначили в службі статистики.
У свою чергу, начальник прес-центру Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Полторанін пояснив, що до введення нових правил українських нелегалів у країні було більше, ніж мігрантів з інших країн.
"Зараз ситуація змінилася. Кількість українців, які працюють у Росії легально, значно зросла", - відзначив Полторанін.
Також міграційна служба проводить постійні перевірки дотримання нового законодавства в компаніях-роботодавцях. Штраф за кожного незареєстрованного працівника становить від 200 до 800 тисяч рублів (40-170 тисяч гривень - ред.), але незважаючи на такі стягнення, компанії як і раніше не оформлюють своїх іноземних працівників.
Керівник проекту "Трудова міграція", що сприяє російським компаніям у пошуку трудових мігрантів, Володимир Вашенцев відзначив, що російські роботодавці воліють брати на роботу слов'ян. Особливим попитом на російському ринку праці користуються українці, білоруси і молдавани.
"В Україні ми працюємо з п'ятьма кадровими агентствами. В Узбекистані в нас тільки три партнери", - відзначив Вашенцев.
За його словами, найчастіше українці вибирають роботу в будівельних компаніях або сфері послуг.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас