Коломойський побудує найбільший в Україні торгово-розважальний центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський побудує найбільший в Україні торгово-розважальний центр

697
Група Приват Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова зайнялася торговельною нерухомістю. Консалтингова компанія Jones Lang LaSalle повідомила, що Приват має намір побудувати найбільший в Україні торгово-розважальний центр на Московському проспекті в Києві.
Компанія Приватіст & Девелопмент, афілійована із ПриватБанком Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, має намір побудувати на Московському проспекті в Києві багатофункціональний комплекс площею 205 тис. кв. м.
Як розповіла начальник відділу торговельних площ Jones Lang LaSalle Ukraine Євгенія Анічкова, площі ТРЦ, що входить у багатофункціональний комплекс, складуть 108 тис. кв. м, інші займуть офіси.
Планується, що в комплексі розміститься продуктовий гіпермаркет, супермаркет побутової техніки та електроніки, боулінг-клуб і кінотеатр. Будівництво комплексу почнеться в II кварталі поточного року, а завершиться до кінця 2009 року. Інвестиції в будівництво не розголошуються. Гендиректор Global Solutions Сергій Тумасов оцінює їх $250-300 млн.
За словами пані Анічкової, багатофункціональний комплекс - перший проект компанії в сфері комерційної нерухомості в Україні.
"Раніше компанія розвивала подібні проекти тільки в Росії, наприклад Приватіст & Девелопмент будує торговий центр на Каширському шосе в Москві", розповіла Анічкова. Також в 2004 році група Приват разом з російською Ренова-Капітал Віктора Вексельберга і структурами Олександра Мамута заснували холдинг Міжнародне логістичне партнерство. До 2010 року МЛП планує будівництво складських комплексів загальною площею близько 1,5 млн кв. м у Росії та в Україні. У будівництво мережі логістичних комплексів класу А в Київській та Одеській областях МЛП має намір інвестувати $200 млн.
За даними учасників ринку, група Приват уже близько десяти років займається нерухомістю. Компанія реалізувала великий проект у сфері житлової нерухомості в Дніпропетровську, побудувала гірськолижний курорт у Буковелі. Їй належить велика земельна ділянка в районі Південного моста в Києві.
"Дотепер найбільшим ТРЦ вважався Караван на Луговій - площею 45 тис. кв. м", заявив Тумасов. За його словами, Московський проспект - вдале місце для розміщення торговельних площ у Києві, уздовж проспекту проходить одна із найбільш жвавих автомобільних доріг, що з'єднують Троєщину і Воскресенку з Подолом.
У жовтні минулого року повідомлялося про те, що через 3 роки біля станції метро Петрівка може з'явитися торгово-розважальний комплекс загальною площею 187 тис. кв. м.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас