Аналітики: Торговці цінними паперами чекають закону про довірче управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Торговці цінними паперами чекають закону про довірче управління

Фондовий ринок
909
"Прийняття закону України "Про довірче управління фінансовими активами" істотно спростить роботу брокерських компаній з фізичними особами, які готові вкладати гроші, але не готові займатися рутинною роботою, пов'язаною із проведенням угод", - вважає аналітик компанії управління активами "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Катерина Лепенічєва.
6 березня 2008 року Апарат Верховної Ради України зареєстрував проект закону "Про довірче управління активами", автором якого є Кабінет міністрів. 11 березня проект переданий на розгляд у профільний Комітет парламенту - з питань фінансів і банківської діяльності.
Аналітик відзначила, що прийняття цього документа брокерські компанії чекають із моменту вступу в силу закону України "Про цінні папери і фондовий ринок", де серед видів професійної діяльності на ринку цінних паперів назване і довірче управління. Але до нинішнього часу не існує законодавчого акту, що визначає та регулює цей вид діяльності.
"У проекті зазначено, що довірче управління є окремим видом діяльності - тобто, компанія повинна створювати для цього окрему юридичну особу. На мій погляд, це не важко для учасників цього ринку і реально спростить роботу з фізособами, оскільки попит на цю діяльність є", - вважає Катерина Лепенічєва.
У законопроекті визначений статутний фонд - 10% від мінімального розміру статутного фонду банків, які діють на всій території України - 500 тис. Євро (5млн Євро*10%). "Якщо закон буде прийнятий з даною нормою, більшість компаній будуть реєструватися з великими статутними фондами - адже запропонований законопроект також регулює ліміти коштів в управлінні щодо регулятивного капіталу, розмір якого прямо пов'язаний зі статутним капіталом", - вважає аналітик.
За матеріалами:
ПІО Глобал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас