Газова суперечка з РФ може привести до зміни керівництва Нафтогазу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газова суперечка з РФ може привести до зміни керівництва Нафтогазу

Енергетика
172
Український політолог Дмитро Видрін не відкидає, що в результаті газового конфлікту між Україною і Росією може бути змінене керівництво НАК "Нафтогаз України".
"Очевидно прийдеться нам змінювати "Нафтогаз України" (керівництво компанії - ІФ). Ми не можемо поміняти "Газпром", але можемо поміняти "Нафтогаз України", оскільки вже очевидно, що це зборище некомпетентних людей, які не вміють відстоювати національні інтереси України, а головне - не розуміють, у чому національні інтереси країни", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
На думку Д.Видріна, інтерес України полягає не в низькій ціні природного газу, а в тому, щоб він продавався на загальних для всіх ринкових умовах.
"Якщо ми ринкова країна, ми повинні всі сегменти перевести на ринок. Якщо НАК "Нафтогаз" цього не розуміє, то він повинен піти", - сказав він.
У той же час політолог вважає, що газова суперечка з Росією приведе до позитивного для України результату: країна перейде на ринкові ціни на газ.
"І чим сильніше уряд бореться, чим сильніше бореться "Нафтогаз" за низьку ціну на газ, тим швидше ми перейдемо, нарешті, до нормальної, високої, ринкової ціни", - відзначив він.
Політолог також не виключив, що газовий конфлікт може привести до відставки уряду.
"Я не виключаю, що це приведе до відставки уряду ближче до осені", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас