Бен Бернанкі і Генрі Полсон збираються посилити контроль над банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бен Бернанкі і Генрі Полсон збираються посилити контроль над банками

Валюта
196
Міністр фінансів США Генрі Полсон і голова Федеральної резервної системи Бен Бернанкі, а також представники інших регулювальних органів збираються запропонувати посилення контролю над банківським капіталом, щоб отримати урок з іпотечної кризи, що зачепила американський іпотечний сектор, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на представника уряду США.
Джерела інформаційного агентства повідомили на умовах анонімності, що урядова доповідь щодо фінансових ринків, у якій буде міститися пропозиція про посилення контролю над банками, буде опублікована уже 13 березня, а о 10 годині ранку за вашингтонським часом Генрі Полсон виступить із промовою про фінансові ринки в столиці США.
В уряді США сказали, що предметом особливої уваги з їх боку стануть дефекти фінансового механізму, що забезпечує випуск облігацій, забезпечених іпотечними позиками. Споживчі групи і законодавці США стверджують, що система, що діяла, не змогла надати гарантії повернення кредитів позичальниками, що ще більше ускладнило кредитну кризу і привело до рекордного числа дефолтів.
“Зовсім ясно, що потрібний більш жорсткий контроль над процесом видачі іпотечних кредитів, і для цього необхідна потужна реакція регулювальних органів,” - сказав Генрі Полсон в інтерв'ю Bloomberg 3 березня.
Один зі співрозмовників Bloomberg повідомив, що урядова доповідь буде містити пропозиції щодо посилення нагляду над банківським капіталом у зв'язку з тим, що фінансові установи не змогли захиститися від ризиків, на які вони пішли, інвестуючи в цінні папери, забезпечені іпотечними кредитами, що видавались позичальникам з низьким кредитним рейтингом. З початку минулого року банки та інші фірми, що ведуть операції із цінними паперами, повідомили про списання більше $188 млрд. у зв'язку з несплатами по боргових зобов'язаннях.
За словами джерела Bloomberg, провина за кредитну кризу буде покладена на відомства, що проводять регулювання банківської діяльності, рейтингові агентства, а також великі банки і компанії, що проводять операції із цінними паперами. У свою чергу, групи споживачів і конгресмени від демократичної партії звинувачували регулювальні органи в тому, що вони не змогли припинити небезпечну практику ризикованого кредитування під час іпотечного буму 2004-2006 років, що на цей момент змінився кризою
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас