Ціни на нафту б'ють нові рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту б'ють нові рекорди

Фондовий ринок
180
Зростання цін на товарних ринках, і в першу чергу на ринку енергоносіїв, триває високими темпами.
Підвищений попит на нафту вчора підштовхнув ціни на лондонської ICE і нью-йоркської NYMEX до нових історичних максимумів. Лише 3 тижні тому на ринку активно обговорювалися питання на тему - чи зможуть ціни на нафту подолати психологічно важливу позначку в 100$ за барель і закріпитися вище її.
Але зараз на ринку спостерігається ситуація, на яку мало хто сподівався. Ціни вже 6-ий тиждень поспіль демонструють стабільне і досить сильне зростання, в результаті чого протягом останніх 13 днів майже щодня котирування досягають нового історичного максимуму.
Вчора вартість бареля нафти на торгах у Нью-Йорку досягла рекордного рівня на позначці в 110.20$ за барель марки Light. На торгах у Лондоні ціни на нафту марки Brent досягли максимуму на 106.30$ за барель.
Такі значні темпи росту цін на нафту вже нікого не дивують, і фахівців на біржових ринках у тому числі.
Експерти стверджують, і це непогано видно на графіках, які останнім часом спостерігається масове перетікання капіталу, у першу чергу з боку інвестиційних фондів, з валютного ринку на товарний ринок.
Також варто відзначити, що з виникненням іпотечної кризи в Сполучених Штатах, інтерес багатьох інвесторів до вкладення коштів у нерухомість значно знизився, у результаті чого вони також почали купувати активи на товарних ринках.
У результаті перетікання капіталу на товарні ринки, ціни на нафту за останні 7 місяців зросли більш ніж на 45%. До того ж це не найзначніше зростання. Приміром, котирування цін на золото зміцнилися за останні 7 місяців на 50%, а срібло стало дорожче майже на 75%.
Також значно зміцнилися ціни на зернові - котирування на пшеницю зміцнилися з листопада минулого року на 70%.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас