У Білорусії запропонували зачекати зі знесенням "хрущовок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусії запропонували зачекати зі знесенням "хрущовок"

Нерухомість
128
Білоруські вчені вважають, що знесення будинків масової забудови 60-х років минулого століття - "хрущовок" - неефективне і вимагає великих витрат насамперед на знесення і вивезення відходів, пише "Інтерфакс" з посиланням на заяву провідного наукового співробітника науково-дослідного відділу технології організацій і керування будівництвом Інституту НІПТІС Олександра Пашкова.
Сьогодні в Білорусії нараховується близько 25 мільйонів квадратних метрів старого житла. Для їхнього знесення буде потрібно від шести до восьми мільярдів доларів. Для будівництва на їхньому місці нового - ще 14 мільйонів доларів.
"Ціна нового будівництва, особливо по Мінську, сьогодні величезна, - сказав учений. - Ми сподіваємося, що ціни будуть знижуватися, і до цього є передумови". Поки витрати на зведення нових житлових будинків на місці знесених, за його підрахунками, сумарно обійдуться державі в 20 мільярдів доларів.
Пашков також відзначив, що поки немає відповіді на питання, хто буде купувати таке дороге житло і куди запроторювати мешканців, які будуть виселені з будинків, що зносяться. Виходом може стати продовження терміну служби цих будинків. "У Білорусії вже розроблені відповідні технології", - додав він.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас