Ієна демонструє дива волатильності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна демонструє дива волатильності

Валюта
202
Японська ієна зробила різкий розворот у ранкові години 12 березня після масштабного зниження напередодні. Сильним ослабленням ієни змогли скористатися експортери, які й улаштували локальне ралі валюти Країни сонця, що сходить.
Напередодні ієна ослабла на 1,6% проти американського долара на тлі рішення ФРС щодо підтримки ліквідності у фінансовій системі. Однак у ранкові години на ієну знайшлося багато покупців особливо після публікації уточнених даних щодо зростання японської економіки в IV кварталі 2007 року. Відповідно до звіту уряду, ВВП країни виріс на 3,5%, що трохи нижче від попередньої оцінки 3,7%. Втім, цей показник усе ще досить високий. А от європейській валюті знову може надати підтримку президент ЄЦБ Жан Клод Тріше, що знову може поговорити про ризики інфляції.
У ранкові години ієна зміцнювалась до 102,96 ієн за долар о 6:03 за Лондоном з 103,42 ієн увечері в Нью-Йорку. Японська валюта також зміцнювалась до 158,27 ієн за євро з 158,61 увечері в Нью-Йорку. Євро також трохи коректувався проти долара, після вчорашніх різких коливань. Єдина європейська валюта зміцнювалась до $1,5374 з $1,5338 напередодні.
Прогнози розвитку японської економіки в IV кварталі сходилися на позначці 2,3%, однак переглянуті дані однаково виявилися значно вищими від прогнозних. Настільки впевнена хода японської економіки вселяє впевненість у прихильників поступового підвищення ключової ставки Банку Японії. Зокрема, Еісуке Сакакібара, відомий також під іменем "Містер ієна", прогнозує, що японська валюта зміцниться до 80 ієн за долар протягом двох років в міру того, як різниця в ставках ФРС і Банку Японії буде скорочуватися.
Однак у Європі настрої протилежні. Завзятість Тріше в збереженні ставки і боротьбі з інфляцією вже починає нервувати економістів, які стали говорити про руйнівну роль ЄЦБ для економіки єврозони. У середу знову очікується, що Тріше буде говорити про інфляційні ризики під час спільної прес-конференції з Акселем Вебером. Втім, статистичні дані поки дозволяють Тріше ефективно відбивати всі атаки на позицію ЄЦБ, тому що європейська економіка демонструє завидну стабільність, що можуть також підтвердити дані щодо промислового виробництва в єврозоні, які будуть опубліковані 12 березня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас