Вищий госпсуд України підтвердив правомірність стягнення АМКУ штрафу з операторів цукрового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий госпсуд України підтвердив правомірність стягнення АМКУ штрафу з операторів цукрового ринку

Аграрний ринок
182
Вищий господарський суд України відмовив у задоволенні касаційних скарг великих операторів цукрового ринку на рішення Київського апеляційного господарського суду про правомірність стягнення з них Антимонопольним комітетом України (АМКУ) штрафу в розмірі 17,2 млн грн.
"Нашим наступним кроком стане звернення до відповідних інстанцій щодо примусового стягнення штрафу з відповідачів", - говориться в прес-релізі АМКУ з посиланням на голову комітету Олексія Костусєва.
Відповідно до повідомлення, цукровим компаніям прийдеться також сплатити кілька мільйонів гривень пені в державний бюджет за затримку з виплатою штрафу.
Як повідомлялося, у лютому 2006 року АМКУ оштрафував за антиконкурентні погоджені дії ТОВ "Українська продовольча компанія" на 6 млн грн, ТОВ "Агропродінвест" - на 4 млн грн, ТОВ "Цукровий союз" - 4 млн грн, ТОВ "Гала-Трейд" - 1 млн грн, ТОВ фірма "Астарта-Київ" - 1 млн грн, ТОВ ТД "АПО "Цукровик Полтавщини" - на 1 млн грн і ТОВ "АПО "Цукровик Полтавщини" - на 0,2 млн грн.
Компанії оскаржили рішення комітету в Господарському суді Києва, що визнав рішення АМКУ недійсним, однак 3 жовтня 2007 року це рішення скасував Київський апеляційний господарський суд. Після цього оператори ринку звернулися у Вищий господарський суд
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас