Шосткінську "Зірку" розкрали на 3 млн. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шосткінську "Зірку" розкрали на 3 млн. грн

Кримінал
146
Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Сумській області викрили розкрадання об'єктів нерухомості на державному підприємстві Шосткінський казенний завод "Зірка", що постановою уряду віднесено до підприємств стратегічного значення для економіки та безпеки держави.
Про це повідомляє Департамент зв'язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.
Як встановили оперативники УБОЗ, один з керівників заводу протягом 2006-2007 років, перевищував службові повноваження, зробив списання та реалізацію об'єктів нерухомості підприємства, чим завдав збитків державі на суму майже 3 млн. грн.
За матеріалами працівників спецпідрозділу БОЗ Шосткінська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень) і ч.5 ст.191 (Присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
А недовго до цього УБОЗівці викрили ще один факт протиправної діяльності одного з керівників “Зірки”: врозріз із відповідними статтями Господарського кодексу України, наказів Мінпромполітики і Фонду державного майна чиновник незаконно продав київському товариству з обмеженою відповідальністю будівлю гуртожитку №5, розміщеного в місті Шостка.
Прокуратурою Сумської області проти чиновника була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
У березні 2008 року кримінальні справи із приводу мільйонних зловживань на стратегічному підприємстві країни будуть передані на розгляд до суду.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас