Євро виріс до долара до нового рекорду на позитивній статистиці з Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро виріс до долара до нового рекорду на позитивній статистиці з Німеччини

Валюта
712
Євро виріс до долара до нової рекордної позначки $1,5489 під час торгів у вівторок на даних про зміцнення впевненості німецьких інвесторів, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс довіри інвесторів та аналітиків до економіки Німеччини, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, зненацька виріс у березні до мінус 32 пунктів з мінус 39,5 пункту в лютому. Аналітики прогнозували зниження показника до мінус 40 пунктів.
Індекс виріс у березні другий місяць підряд. Це, на думку експертів, свідчить про те, що економіка Німеччини успішно справляється зі зміцненням курсу євро щодо долара США та інших світових валют, а також з ослабленням американської економіки.
У той же час аналітики очікують погіршення ситуації в кредитній сфері в США.
"Долар продовжить слабшати найближчим часом, - вважає економіст Barclays Capital Девід Форрестер. - Списання активів у фінансовому секторі США ще не закінчилося". На його думку, долар може подешевіти до євро до $1,55 протягом місяця.
Citigroup, найбільший банк США, домовився про уливання $1 млрд у шість своїх фондів, що інвестують у муніципальні облігації, у зв'язку з падінням їхньої вартості, повідомила New York Times.
Royal Bank of Scotland, четвертий за розміром у світі валютний трейдер, скоротив прогноз курсу долара до євро та ієни, пославшись на уповільнення економічного зростання в США.
На думку аналітиків банку, долар подешевшає до $1,57 за євро до кінця червня. Раніше банк прогнозував зниження курсу американської валюти до євро до $1,52 до кінця березня.
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку Федеральної резервної системи показує, що трейдери оцінюють імовірність її скорочення на засіданні ФРС 18 березня на 75 базисних пунктів в 90%. У цей час ставка становить 3%.
До 14:09 курс євро склав $1,5475 проти $1,5443 на закриття торгів у Нью-Йорку в понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас