Власників магазинів у Кувейті відправлять до в'язниці за підвищення цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власників магазинів у Кувейті відправлять до в'язниці за підвищення цін

Валюта
160
Сотням власників магазинів у Кувейті загрожує тюремне ув'язнення і великі штрафи за підвищення цін на продовольчі товари першої необхідності, заявило міністерство торгівлі промисловості країни, що підсилює заходи щодо боротьби з інфляцією, повідомляє ArabianBusiness.com.
Міністерство опублікувало список з 367 найменувань, куди входять рис, рослинна олія і маргарин, заморожене м'ясо птиці, рідке і порошкове молоко, і оголосило, що магазини, що невиправдано підвищують ціни на них, піддадуться переслідуванням.
У випадку, якщо суд визнає їхніх власників винними, їм загрожує до трьох років в'язниці і штраф від 2000 кувейтських динарів ($7365).
Минулого тижня в Кувейті була опублікована доповідь про ціни на 811 товарів, автори якої досліджували вартість виробництва та транспортування, щоб оцінити, наскільки виправдано недавнє підвищення цін. Це дослідження є першим із трьох етапів розслідування ситуації із цінами на продовольчі товари, які в жовтні виросли на 6,08% і сприяли збільшенню інфляції до рекордного рівня 7,3%.
На другому етапі будуть вивчені ціни в ресторанах і кафе. Публікація результатів цього етапу очікується наприкінці тижня
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас