У Вірменії пом'якшено надзвичайний стан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вірменії пом'якшено надзвичайний стан

Казна та Політика
62
Президент Вірменії Роберт Кочарян скасував низку умов, введених 1 березня 2008 р. надзвичайним станом у Єревані.
Як заявив сьогодні журналістам прес-секретар глави держави Віктор Согомонян, у зв'язку з тим, що з 1 березня донині в Єревані не було зафіксовано яких-небудь порушень надзвичайного стану і з метою забезпечення по можливості швидкого повернення країни та населення в повсякденне життя Р.Кочарян підписав указ, відповідно до якого скасовані підпункти 6 і 7 пункту 4 указу про надзвичайний стан, повідомляє Армінфо.
Згідно із цими пунктами була тимчасово припинена діяльність партій та інших громадських організацій, що перешкоджають ліквідації причин оголошення надзвичайного стану. Також було передбачено, що особи, які порушать умови надзвичайного стану на території, на якій вони не проживають, можуть бути виселені за свій же рахунок, а у випадку відсутності таких - за рахунок коштів держбюджету Вірменії, з умовою компенсації цих витрат надалі.
При цьому Согомонян відзначив, що в апарату президента на даний момент ідуть роботи з фахівцями з пошуку інших правових рішень у зв'язку з положенням указу про надзвичайний стан щодо діяльності ЗМІ, для того, щоб дозволити пом'якшити встановлений рівень обмежень.
Нагадаємо, 19 лютого ц.р. у Вірменії пройшли вибори президента. За даними ЦВК Вірменії, прем'єр-міністр, голова Республіканської партії Вірменії Серж Саркісян набрав 52,86% голосів виборців, за екс-президента Вірменії Левона Тер-Петросяна проголосували 21,5% виборців. Передвиборний штаб Л.Тер-Петросяна не визнав оголошені Центвиборчкомом результати голосування і зажадав проведення повторних виборів. Також опозиція 20 лютого почала безстрокову акцію протесту.
1-2 березня поліція Вірменії розігнала мітинг прихильників Л.Тер-Петросяна, що проходив на площі Свободи в центрі Єревана. Після розгону мітингу в той же день учасники акції протесту перемістилися до посольства Франції біля мерії Єревана, де й відбулися зіткнення з поліцією. Під час безладу у Єревані постраждала 131 людина, вісім загинуло від вогнепальних поранень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас