EADS має намір у 2008 р. придбати низку великих компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EADS має намір у 2008 р. придбати низку великих компаній

Фондовий ринок
65
Європейський аерокосмічний концерн European Aeronautics Defence and Space Co. (EADS) заявив, що планує поточного року придбати низку великих компаній.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на меморандум концерну, поширений французькими ЗМІ.
У заяві EADS, зокрема, йдеться, що концерн планує цього року злиття з компаніями, що діють в галузі безпеки і оборони.
Передбачається, що серед компаній, що планується придбати, буде, як мінімум, одна американська. До теперішнього часу EADS вже обрав 10 корпорацій, які він планує придбати.
Нагадаємо, в січні ц.р. голова EADS Луї Галлуа, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи має намір компанія робити цього року великі придбання, повідомив, що концерн розглядатиме середні за вартістю пропозиції в США.
Крім того, наприкінці минулого року Л.Галлуа повідомив, що в планах корпорації до 2015 р. вийти на рівень 10-процентної маржі з прибутку EBIT. Він також заявив, що EADS має намір збільшити обсяг продажів майже удвічі до 2020 р. - до 80 млрд євро. При цьому частка основної "дочки" EADS авіавиробника Airbus у виручці концерну буде понижена до половини з поточних двох третин.
EADS здійснює реструктуризацію, спрямовану на підвищення конкурентоспроможності в боротьбі з Boeing. Згідно з планом Power 8, частковій або повній продажі підлягають три заводи в Німеччині, два у Франції і один у Великобританії з 16, що є у концерну на даний момент. У рамках цього процесу EADS планує скоротити 10 тис. працівників.
Європейське аерокосмічне агентство - найбільша європейська корпорація аерокосмічної промисловості, утворена в 2000 р. Уряду Франції в EADS належать 15%, німецько-американському концерну DaimlerChrysler AG - 15%, французькій компанії Lagardere - 7,5%, іспанській холдинговій компанії Sepi - 5,5%. Окрім Airbus, EADS належить компанія Eurocopter є провідним світовим виробником вертольотів. На його частку припадає 52% світового ринку вертольотів.
Виручка EADS за 9 місяців 2007 р. виросла на 1% і склала 27,76 млрд євро проти 27,47 млрд євро в січні-вересні 2006 р. Операційні збитки компанії за підсумками 9 місяців 2007 р. склали 343 млн євро, тоді як роком раніше компанія отримала операційний прибуток у розмірі 1,43 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас