ООН прогнозує стрімке збільшення цін на продукти до 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН прогнозує стрімке збільшення цін на продукти до 2010 року

Аграрний ринок
211
Швидке збільшення цін на основні продукти харчування протриває до 2010 року. Про це заявила напередодні глава Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Джозетт Ширан.
Як повідомляє ПРАЙМ-ТАСС, Дж.Ширан уточнила, що ВПП готується до раціонування продуктів у зв'язку зі значним зменшенням розміру власних запасів і фондів. При цьому вона вказала, що зараз розміри накопичених світових резервів продуктів харчування впали до найнижчого рівня за останні 30 років.
За її словами, наявних на складах продуктів різних країн світу вистачить лише на 53 дні світового споживання. На початку минулого року цей запас становив 169 днів.
Глава ВПП стверджує, що одна з головних причин різкого зростання, що відбувається, цін на продукти харчування - виробництво біопалива з різних сільгоспкультур. Вона закликала уряди країн світу "уважніше" ставитися до проблем взаємозв'язку біопалива і збільшення роздрібної ціни на харчові товари.
Нагадаємо, згідно із прогнозом служби економічних досліджень Департаменту сільського господарства США (ERS USDA), тенденція збільшення обсягів світового споживання продовольства, міжнародної торгівлі і цін на основні види сільськогосподарських товарів збережеться до 2017 року
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас