Morgan Stanley все менше довіряє долару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley все менше довіряє долару

Валюта
282
Інвестиційний банк Morgan Stanley (MS) знизив свій прогноз щодо курсу долара проти євро, японської ієни і британського фунта стерлінгів.
Погіршення економічної ситуації приведе до знецінювання американських активів, що вкрай негативно позначиться на позиції американського долара щодо інших валют. Курс долара ослабне в середньому до $1,55 за євро до 30 червня в порівнянні з $1,41 у попередньому прогнозі, пише 6 березня Стефан Джен, голова підрозділу валютних досліджень у Лондоні. Долар також буде торгуватися за курсом 97 ієн і $1,99 за фунт стерлінгів у порівнянні з попереднім прогнозом, що становив 103 ієн і $1,94 відповідно.
"Недавній вал продажів долара виправдовується, як з технічного боку, так й економічними факторами та змінами грошово-кредитної політики, - пише Джен. - Долар надзвичайно слабкий".
На ранкових торгах у п'ятницю 7 березня американський долар знову встановив історичний антирекорд проти євро, опустившись до $1,5430. Долар також опустився до позначки $2,0126 за британський фунт стерлінгів, а також до 102,33 японської ієни, що є мінімальним значенням із січня 2005 року.
Напередодні ЄЦБ, Банк Англії, а в п'ятницю 7 березня Банк Японії, зберегли свої ключові ставки на колишніх рівнях 4%, 5,25% і 0,5% відповідно. При цьому президент ЄЦБ Жан Клод Тріше знову підкреслив, що основним пріоритетом для Європейського центрального банку залишається інфляція. У голосі Тріше навіть з'явився метал, коли його запитали про майбутнє ставки в Європі. "Незважаючи на те, що в ЄЦБ було кілька можливостей припинити зміцнення євро, на прес-конференції він навіть не затрудився цього зробити, - пише Джен. - Його постійна наполегливість на боротьбі з інфляцією дала зрозуміти ринку про низьку ймовірність зниження цінового тиску в доступному для огляду майбутньому".
Зміцнення ієни, що уже поважчала до долара на 9,1% цього року, продовжиться на тлі скорочення обсягів "carry trade", оскільки інвестиції в акції стають занадто ризикованими при постійному падінні фондових ринків. Курс ієни перебував поблизу позначки 97 ієн за долар у далекому 1995 році. "Корекція, заснована на неприйнятті ризиків, може легко зміцнити ієну вище позначки 100 ієн за долар, - вважає Джен. - Втім, ми не вважаємо рівень 100 ієн виправданим, якщо тільки не брати до уваги психологічні підстави".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас