Росіяни здешевлять українську іпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни здешевлять українську іпотеку

Кредит&Депозит
1039
Перелік банків, де можна буде взяти недорогий кредит на покупку нерухомості, незабаром розшириться. Українською іпотекою планує всерйоз зайнятися новий власник Банку НРБ - російський Ощадбанк.
"Український ринок є для нас пріоритетним. Особливу увагу будемо приділяти розвитку іпотечного напрямку", - говорить президент Ощадбанку Росії Герман Греф. Про серйозність намірів Ощадбанку Росії говорить і те, що пан Греф особисто буде стежити за розвитком української "дочки" - він очолив наглядову раду Банку НРБ. За словами голови правління Банку НРБ Владислава Кравця, ставки по іпотечних кредитах фінустанови будуть нижчими від середньоринкових на 0,5-1%.
Якщо українській "дочці" удасться досягти на ринку житлового кредитування хоча б десятої частки успіхів російського Ощадбанку, вітчизняним лідерам іпотеки прийдеться "посунутися". Адже в 2007 році Ощадбанком у Росії було видано більше половини всіх іпотечних кредитів (на суму 7,6 мільярда доларів). Для порівняння, український лідер у цьому секторі " Укрсиббанк (частка ринку 18,2%) " за 2007 рік прокредитував покупку житлової нерухомості на суму 1,1 мільярда доларів.
Тенденція до збільшення частки Ощадбанку на російському ринку збережеться і в 2008 році. І пов'язано це в першу чергу з тим, що цього року в найбільшому банку Росії запланована істотна лібералізація кредитної політики " одержати позику в ньому стане набагато простіше. Цілком імовірно, що ці нововведення торкнуться й українського банку. У той же час вітчизняні банкіри не розділяють оптимізму Ощадбанку.
"Саме в іпотеці в Банку НРБ є шанси згодом зайняти значну частку ринку. Але навіть за наявності грошових ресурсів на розвиток інфраструктури в Україні в них піде не один рік", " говорить керівник бізнесу "Роздрібне кредитування" ПриватБанку Роман Негинський. "Навряд чи Ощадбанку Росії вдасться в повному обсязі фінансувати розвиток української дочки за рахунок російського капіталу. Тому я не впевнений, що Банк НРБ зможе істотно потіснити лідерів українського ринку іпотеки", вважає експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас