Найбільша фінансова компанія США стала коштувати менше від свого капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша фінансова компанія США стала коштувати менше від свого капіталу

196
Капіталізація найбільшої фінансової корпорації США Citigroup скоротилася до 120 мільярдів доларів, що менше, ніж власний капітал компанії, пишуть "Ведомости".
Це означає, що теоретично акціонерам її вигідніше ліквідувати, ніж підтримувати на плаву.
Вартість акцій Citigroup знизилася до мінімуму за останні 10 років, повідомляє Bloomberg. За 2007 рік акції впали на 55 відсотків, а за перші два місяці 2008-го - на 22 відсотка. За підсумками 2007 року обсяг списань склав 22 мільярда доларів, а збитки в останньому кварталі - майже 10 мільярдів доларів. Аналітики пророкують подальші списання активів на суму ще як мінімум 18 мільярдів.
Торік інвестори із Близького Сходу підтримали банк, вливши в нього мільярди доларів. Зокрема, суверенний фонд емірату Абу-Дабі придбав цінні папери компанії на суму 7,5 мільярда доларів. Ще 14 мільярдів було вкладено інвесторами із Саудівської Аравії та Кувейту.
Як відзначив генеральний директор фонду Dubai International Capital Самір аль-Ансарі (Sameer al-Ansari), банк потребує додаткових інвестицій з боку. У свою чергу, виконавчий директор Citigroup Вікрам Пандіт (Vikram Pandit) планує оптимізувати роботу структури, скоротивши робочі місця. Передбачається, що з 370 тисяч співробітників, що нині працюють на компанію, роботу втратить 25 тисяч.
Ситуація в Citigroup може додатково погіршитися через рецесію в США. У цьому випадку, відзначають експерти, компанії прийдеться витрачати свій власний капітал.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас