Тріше: Інфляція є основною проблемою для ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Інфляція є основною проблемою для ЄЦБ

Валюта
106
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше знову повторив, що інфляція є основною проблемою, на якій зосереджена увага, повідомило агентство Bloomberg.
Про це він заявив на прес-конференції за підсумками засідання банку, на якому було ухвалено рішення залишити незмінною базову процентну ставку на рівні 4% річних.
"Постановка на стійкий якір середньо- і довгострокових прогнозів інфляції є найвищим пріоритетом, - заявив глава ЄЦБ. - Нинішня установка грошової політики внесе свій внесок у досягнення цієї мети".
"Непевність, що є результатом фінансової нестабільності, залишається високою, - додав він. - Фундамент економіки міцний. Ми підкреслюємо, що підтримка цінової стабільності в середньостроковій перспективі - наша головна мета".
Збільшення споживчих цін у єврозоні в січні прискорилося до 3,2%, що є рекордно високими темпами з дебюту євро в 1999 році.
Раніше в четвер Банк Англії зберіг базову процентну ставку на рівні 5,25% річних, як й очікували експерти. Останній раз до цього вартість кредитів у країні змінювалася 7 лютого цього року - вона була знижена на 0,25 процентного пункту. Ставка у Великобританії як і раніше залишається найвищою серед держав G7.
Федеральна резервна система США знижувала базову процентну ставку тричі за останні чотири місяці: 11 грудня - на 0,25 процентного пункту, до 4,25% річних, 22 грудня - до 3,5% річних і 30 січня - до нинішніх 3% річних
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас