Тимошенко обіцяє врегулювати проблему з виплатою підвищених стипендій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко обіцяє врегулювати проблему з виплатою підвищених стипендій

Казна та Політика
164
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила, що уряд затвердить рішення про врегулювання ситуації з виплатою стипендій у розмірах, установлених законом про держбюджет на 2008 рік, повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.
"Ми не розуміємо, що там відбувається, і чому студенти за січень і березень не одержали підвищену стипендію", - відзначила Тимошенко на засіданні уряду в середу.
Крім того, за її словами, Кабмін планує вжити заходів, щоб не допустити порушень пенсійного законодавства. Тимошенко відзначила, що пенсія не може бути нижчою від прожиткового мінімуму. "Це неприпустимо, це пряме порушення закону", - зробила акцент прем'єр-міністр.
За її твердженням, уряд уже почав роботу над Бюджетною резолюцією на 2009 рік, що буде покладена в основу проекту держбюджету країни на наступний рік.
Як повідомлялося, у проекті держбюджету на 2008 рік планувалося підвищити стипендії для студентів навчальних закладів I-II рівня акредитації з 1 січня до 200 грн, з 1 вересня - до 400 грн; III-IV рівня акредитації з 1 січня до 300 грн, а з 1 вересня - до 530 грн; студентам ПТУ - з 1 січня до 150 грн, а з 1 вересня - до 200 грн.
Крім того, дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківської опіки, планувалося підвищити стипендії в п'ять разів. Учням ПТУ, зокрема, буде підвищена стипендія в 5,5 разів - до 500 грн, а студентам вузів III-V рівня акредитації - до 1 тис. 60 грн.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів направив лист у Верховну Раду України із проханням відкласти терміни розгляду внесення змін у державний бюджет на 2008 рік до 21 квітня
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас