Євро до долара падає в середу, ринок очікує нових заяв Тріше про надмірне його зміцнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро до долара падає в середу, ринок очікує нових заяв Тріше про надмірне його зміцнення

Валюта
467
Курс євро до долара США падає в середу; інвестори побоюються, що глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше заявить за підсумками засідання в четвер, на якому буде ухвалено рішення про рівень процентної ставки на найближчий час, про занадто значне зміцнення європейської валюти, повідомило агентство Bloomberg.
Низка представників європейського ЦБ заявили в середу про стурбованість підвищенням вартості євро щодо долара США на 16% за останні 12 місяців. Американська валюта трохи виросла після падіння до рівня $1,5250, на якому в деяких трейдерів були відкриті позиції на покупку долара, відзначає Нейл Джонс із Mizuho Capital Markets.
"Курс євро на цьому рівні є тривожним сигналом для багатьох політиків і глав центральних банків країн Європи, - говорить експерт. - Я не здивуюся, якщо ми побачимо "словесну інтервенцію" після засідання ЄЦБ у четвер".
Курс євро до долара знизився до $1,5188 до 14:55 у порівнянні з $1,5217 за євро на закриття ринку у вівторок. Вартість американської валюти щодо ієни піднялася до 103,74 ієни в порівнянні з 103,37 ієни за долар.
"У нинішніх обставинах я вважаю дуже важливими заяви американської влади, включаючи міністра фінансів і президента США, які підтверджували і перепідтверджували, що політика сильного долара - в інтересах Сполучених Штатів", - заявив Ж.-К.Тріше у вівторок.
Згідно із прогнозом економістів, опитаних Bloomberg, ЄЦБ збереже незмінною базову процентну ставку під час засідання в четвер на рівні 4% річних.
Курс британського фунта до євро впав у середу до рекордного мінімуму на повідомленні про зниження споживчої довіри у Великобританії, що підвищило очікування чергового скорочення базової процентної ставки Банком Англії.
Вартість фунта відносно євро знизилася до 76,89 пенсу за євро в порівнянні з 76,6 пенсу напередодні. До долара США курс фунта опустився до $1,9722 з $1,9864.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас