У Львові ввели квартплату для кожного будинку окремо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові ввели квартплату для кожного будинку окремо

Казна та Політика
196
Львівська міськрада затвердила тарифи на послуги утримування будинків і територій біля них окремо для кожного будинку міста
Відповідно до цього рішення, з кожним з жителів Львова ЖЕКи будуть підписувати договір про надання пакета послуг, і вартість квадратного метра житла буде залежати від кількості цих послуг.
У рішенні записано, що 12 послуг є обов'язковими, а ще 6 - рекомендованими.
У той же час в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак, виступаючи під час засідання виконкому з цього питання, заявив, що в середньому плата за квадратний метр житла може зрости від 5 до 20%, а може і не зрости, залежно від переліку послуг. За попередніми даними, середня ціна квадратного метра житла у Львові складе близько 90 копійок без оплати за вивезення сміття.
Ще одним серйозним нововведенням є те, що жителі кожного з будинків одержують інструмент контролю над роботою ЖЕКів. Зокрема, у випадку порушення графіка або якості робіт, обумовлених договором, жителі будинку викликають працівника ЖЕКа, і якщо він не приходить протягом двох днів, два жителі будинку складають акт-претензію. Після реєстрації цього документа в ЖЕКу, нарахування плати за дану послугу припиняється до усунення неполадок.
За словами Бабака, після прийняття виконкомом нових правил почнеться процес підписання договорів жителів з ЖЕКами. Нові тарифи і зміни набувають чинності з 1 квітня цього року.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас