Porsche викупить контрольний пакет акцій Volkswagen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche викупить контрольний пакет акцій Volkswagen

126
Компанія Porsche має намір довести свою частку в концерні Volkswagen до контрольної. Проте, планів щодо злиття двох автовиробників в Porsche немає.
Компанія Porsche збирається збільшити свою частку в концерні Volkswagen з 31 до більш ніж 50 відсотків акцій, повідомляє агентство AFP. На даний момент юристи компанії приступили до підготовки угоди для того, щоб привести її у відповідність із антимонопольним законодавством Німеччини і ЄС.
Якщо поглинання пройде успішно, Porsche одержить можливість повністю контролювати діяльність VW, однак, як заявили в керівництві концерну, у компанії немає планів щодо злиття двох автовиробників - навпаки, це буде альянс, що дозволить підвищити конкурентноздатність обох брендів. Проте, не виключені серйозні зміни в структурі Volkswagen.
Нагадаємо, угода стала можливою завдяки скасуванню торік Європейським судом так званого "Закону про Фольксваген", що лімітував частки акціонерів у складі Volkswagen до 20 відсотків, а також давав уряду Нижньої Саксонії право одноосібно вирішувати усі найбільш важливі питання, що стосуються діяльності компанії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас