Польща відзначає збереження колишніх обсягів постачання газу з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща відзначає збереження колишніх обсягів постачання газу з України

Енергетика
117
Національна нафтогазова компанія Polskie Gоrnictwo Naftowe i Gazownictwo S.A. (Польща) відзначає збереження обсягів постачання газу з України.
Про це повідомила прес-секретар компанії Іоанна Закшевська.
Вона відзначила, що компанія моніторить ситуацію з постачанням газу з України на станції "Дроздовиче" у зв'язку з обмеженням поставок російською компанією "Газпром" з 3 березня.
"Поки газ поставляється в обсягах, відповідно до контракту (PGNIG і RosUkrEnergo)", - сказав прес-секретар.
Закшевська повідомила, що PGNIG на рік, відповідно до цього договору, одержує близько 2,5 млрд. куб. газу або трохи більше 7 млн. кубометрів на добу, які призначені для внутрішнього ринку.
Вона відзначила, що скорочення постачання газу можна буде спостерігати не раніше 4 березня.
Представник PGNIG сказала, що компанія готова до скорочення постачання газу з України і буде компенсувати їх газом зі сховищ.
"Газу зі сховищ нам вистачить на місяць, якщо повністю будуть припинені поставки", - сказала Закшевська.
Прес-секретар додала, що PGNIG може домовитися з "Газпромом" про поставку додаткових обсягів газу через Білорусію.
Закшевська сказала, що через Білорусію у Польщу поставляється близько 7 млн. кубометрів газу на добу при потужностях 15 млн. кубометрів.
"Можемо домовитися з "Газпромом" про додаткові поставки через Білорусію", - сказала вона.
Прес-секретар повідомила, що "Газпром" не попередив PGNIG про скорочення поставок газу в Україну, і компанія направила лист компанії із проханням проінформувати про ситуацію.
Як повідомлялося, 3 березня "Газпром" о 9:34 за київським часом телефонограмою повідомив дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Укртрансгаз" про скорочення постачання газу в Україну на 30 млн. куб. м на добу.
Раніше "Газпром" заявляв про намір скоротити на 25% поставки газу в Україну, оскільки переговори щодо врегулювання газових розрахунків між українською і російською сторонами, що тривали 28-29 лютого, закінчилися безрезультатно.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас