Світова готельна мережа виходить на Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова готельна мережа виходить на Україну

668
Як стало відомо Комерсант-Україна, компанія DeVision Якова Голдовського та Сергія Буряка підписала попередню згоду про партнерство з готельною компанією Starwood Hotels & Resorts Worldwide (SH&RW). DeVision вкладе $100 млн у будівництво п’ятизіркового готелю на Подолі в Києві, управляти яким буде всесвітньо відома мережа Sheraton. Проект стане конкурентом ще одного готелю Sheraton, будівництво якого біля Центрального РАЦСу запланувала компанія "Мелвікс", відзначають учасники ринку.
DeVision підписала попередню згоду про передачу свого готельного комплексу River Side у керування SH&RW, розповіло джерело, ознайомлене з перебігом переговорів. У будівництво цього готелю (220 номерів, площа - 25,25 тис. кв. м, введення в експлуатацію - 2012 рік) DeVision інвестує $100 млн. "Крім того, компанії домовляються про управління ще двома готелями DeVision", - додав співрозмовник. Мова йде про п’ятизіркові готелі на вулиці Володимирська, 6 (330 номерів, вартість $60 млн) і в Кончі-Заспі (200 номерів у складі котеджного комплексу вартістю $500 млн), які будує DeVision. Оператором готелю в Кончі-Заспі може стати Le Meridien (входить в SH&RW), повідомило джерело, ознайомлене із планами компаній.
Співвласник DeVision Сергій Буряк не підтвердив і не спростував інформацію про угоду з SH&RW. Одержати коментар Starwood у п'ятницю не вдалося - мобільний телефон директора з розвитку SH&RW у Росії та СНД Анатолія Кондратенка не відповідав.
Президент "НРБ-Україна" (володіє декількома готелями в Україні) В'ячеслав Юткін говорить, що Sheraton - один із флагманських брендів SH&RW і добре представлений у світі: "Це дуже гарні готелі, у багатьох світових столицях працює по два-три готелі Sheraton". У той же час бренд Le Meridien уже відомий українському споживачеві, відзначає він.
SW&RW, схоже, не має наміру обмежувати свою присутність на українському ринку партнерством з DeVision. Sheraton може стати одним з операторів у готельному комплексі, що планується побудувати на перетині вулиці Борщагівської і Повітрофлотського проспекту поруч із Центральним РАЦСом, повідомили архітектори проекту. "Якщо в Києві відкриється два готелі Sheraton, девелопери будуть конкурувати між собою за мережевих клієнтів", - говорить керуючий компанією "Ярославів Вал" Андрій Манжелей. За його словами, SH&RW також вела переговори з його компанією про відкриття готелю St. Regis. За його словами, у переговорах з девелоперами SH&RW пропонує співробітництво на умовах роялті 3% річного виторгу і 12% прибутку.
В'ячеслав Юткін вважає, що за розташуванням Sheraton на Подолі буде програвати Sheraton на проспекті Перемоги. "На Набережно-Хрещатицькій вулиці через великий транспортний потік високий рівень забруднення", - відзначає він. У той же час перевагою цього готелю стане гарний вид на Дніпро, говорить Манжелей з компанії "Ярославів Вал" (володіє готелем Riviera на Подолі). За його словами, девелопер може розраховувати на середньорічну заповнюваність 70-80%, що дозволить окупити проект за десять років: "З понеділка по четвер готелі в цьому районі заповнені на 100%".
DeVision до грудня 2007 року - First Ukrainian Development. Заснована в Києві в 2002 році. Володіє дев'ятьма проектами в сфері житлової і комерційної нерухомості площею більш ніж 1 млн кв. м. Ринкова вартість портфеля DeVision в 2006 році, за оцінкою DTZ, склала $1,337 млрд. Компанією на паритетних засадах володіють російський підприємець Дмитро Буряк та екс-глава компанії "Сибур" Яків Голдовський.
Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. Управляє більш ніж 900 готелями (282 тис. номерів) в 100 країнах: 74 власних, 415 в управлінні і понад 400 франчайзингових. Поєднує готельні мережі Sheraton (407 готелів), Westin (165), Four Points by Sheraton (128), Le Meridien (116), St Regis й The Luxury Collection (74 готелів) і W (20). Виторг в 2007 році - $2,429 млрд, EBITDA - $1,259 млрд, чистий прибуток - $542 млн. Капіталізація на NYSE у п'ятницю - $8,91 млрд.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас