Інфляція в єврозоні в лютому залишилася на січневому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні в лютому залишилася на січневому рівні

145
Інфляція в єврозоні залишилася в лютому на січневому рівні - рекордному з моменту введення в обіг євро в 1999 році, що змусить Європейський центральний банк (ЄЦБ) залишити незмінною базову процентну ставку, незважаючи на ослаблення темпів економічного зростання.
За даними статистичного управління Євросоюзу, інфляція в єврозоні склала 3,2% минулого місяця. Показник збігся із середнім прогнозом експертів.
Ціни низки продуктів харчування, включаючи пшеницю і сою, а також вартість енергоносіїв збільшилися до рекордних рівнів минулого місяця, що, імовірно, утримає інфляцію в регіоні цього року вище цільового рівня центробанку 2% дев'ятий рік поспіль, вважають економісти.
"Темпи економічного зростання єврозони сповільнюються, опитування свідчать про те, що вони будуть значно нижчими від довгострокового тренда, і це повинне зробити знижувальний тиск на рівень інфляції, - відзначає економіст Investec Securities у Лондоні Девід Пейдж. - Однак зараз керівництво ЄЦБ підкреслює, що повинне боротися з інфляцією, і не має наміру давати сигнали можливого зниження ставки".
Керівництво Єврокомісії 21 лютого підвищило прогноз підвищення ВВП регіону на 2008 рік до 2,6% з 2,1%.
ЄЦБ оприлюднить прогноз економічного зростання єврозони і рівня інфляції 6 березня за підсумками засідання, на якому буде ухвалено рішення про рівень ставки на найближчий час. Економісти, опитані Bloomberg, прогнозують, що ставка залишиться незмінною - на рівні 4% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас