Податкова ініціює звільнення від подання податкових декларацій одержувачів спадку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова ініціює звільнення від подання податкових декларацій одержувачів спадку

Казна та Політика
183
Державна податкова адміністрація ініціює звільнення від подання податкових декларацій громадян, які одержали спадок. Про це журналістам повідомив заступник голови Податкової Сергій Лекарь.
"...Опрацьовується пропозиція, щоб було прийнято (урядом) ініціативу ДПАУ щодо врахування тієї обставини, що ті громадяни, які одержували спадок й мають відповідно до діючого законодавства нульову ставку оподатковування, уважалися такими, які виконали обов'язок по подачі декларації", - зазначив Лекарь.
У випадку позитивного прийняття зазначеної ініціативи, одержувачі спадщини з нульовою ставкою оподатковування, які одержали спадщину, будуть уважатися такими, що виконали своє податкове зобов'язання.
Зі слів Лекаря, це звільнить їх від адміністративного стягнення в розмірі 85 гривень штрафу за несвоєчасну подачу декларації.
"...Цей крок, якщо він буде прийнятий, дасть можливість не штрафувати платників й у тому числі, не зобов'язувати таких громадян їхати в податкові адміністрації, подавати декларації, заповнювати їх тощо", - підкреслив Лекарь.
Зараз, спадкоємці, які є членами родини спадкодавця першого рівня споріднення, мають ставку оподатковування 0%, в інших випадках ставка становить 5% й 15%.
Як повідомляло агентство, Мінфін пропонує звільнити від податків отримані в спадщину суми знецінених грошових заощаджень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас