МЗС: Український парламент ратифікує угоду про вступ до СОТ, незважаючи на внутрішнє протистояння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Український парламент ратифікує угоду про вступ до СОТ, незважаючи на внутрішнє протистояння

Казна та Політика
140
Ратифікація угоди про вступ України у Світову організацію торгівлі Верховною Радою відбудеться, незважаючи на блокування роботи парламенту.
Таку думку висловив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич в інтерв'ю радіостанції "Німецька хвиля".
Коментуючи можливий варіант того, що парламент не встигне ратифікувати угоди до початку липня у зв'язку із тривалим блокуванням його роботи, Кирилич заявив: "Про нові переговори не може бути й мови, оскільки факт здійснення відбувся. Підписано. І процедура передбачає ратифікацію, у якої є резерв часу".
На його думку, якщо Верховна Рада не встигне вчасно ратифікувати угоду, то буде продовжено термін, відведений на цю процедуру.
У свою чергу, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл виразив переконання, що парламент не буде розпущений, тому що опозиція через кілька днів має намір розблокувати сесійну залу. "Події у Верховній Раді носять локальний тимчасовий характер. Відносно документів щодо СОТ, то їх зараз розглядають комітети. А саме ратифікаційна процедура займе мало часу", - пояснив він.
Чорновіл запевнив, що наприкінці весни угода з СОТ буде ратифікована, і Партія регіонів буде голосувати за це рішення одноголосно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас