MEDEF захистила главу Societe Generale від Саркозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MEDEF захистила главу Societe Generale від Саркозі

Валюта
122
Президент Франції Ніколя Саркозі підсилив свою критику на адресу голови ради директорів банку Societe Generale Даніеля Бутона для того, щоб той покинув свою посаду, однак французьке ділове лобі рекомендувало президентові не втручатися.
Вчора Ніколя Саркозі виступив із критикою на адресу Бутона, яка пролунала в самій різкій формі, починаючи з 24 січня, коли стало відомо про втрати банку (EUR4,9 млрд.) через махінації його трейдеру Жерома Керв"єля.
"Я не розумію ситуацію в Societe Generale. Коли голова правління компанії зіштовхується з катастрофою такого масштабу і не бере на себе відповідальність за її наслідки, це ненормально", - заявив Саркозі газеті Le Parisien.- Для мене не є шокуючою звістка, що хтось одержує EUR7 млн. на рік. Але за умови, що він відповідає за свою роботу. А в Даніеля Бутона із цим проблема. Я нічого не маю особисто проти нього, але не можна сказати "я має намір одержувати EUR7 млн. на рік", а коли виникне проблема, заявити: "це не я". В Societe Generale ця заява не коментували.
Нагадаємо, що Даніель Бутон подав прохання про відставку в той же день, коли стало відомо про махінації Керв"єля, але рада директорів банку не прийняв його.
У той же час на заяву Саркозі зреагували в найбільшому у Франції лобі інтересів роботодавців - організації MEDEF (Рух французьких підприємств). "У такій серйозній кризі, у якому потрапив Societe Generale, тільки члени ради директорів мають всю інформацію для те, щоб судити про ситуацію і приймати правильне рішення", - сказав президент MEDEF Лоренс Парізо, виступаючи на радіо Europe 1.- Тільки члени правління Societe Generale можуть сказати, чи гідний у них голова, чи ні, і звичайно ж, не справа політиків говорити про це", - заявив він.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас