Названо найневдаліші моделі російського ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найневдаліші моделі російського ринку

1207
Кожний має якісь об'єктивні причини, аби виправдати погані продажі тої або іншої моделі авто. Все що завгодно йде у виправдання автомобіля аби тільки не визнати його гіршим.
Але якщо автомобіль не продається, це значить в автомобіля щось не так - завищена ціна або незрозумілий дизайн кузова, погані мотори або відсутність елементарних зручностей, а швидше за все, слабка репутація. Автомобіль із найнижчими продажами у своєму сегменті, будемо називати речі своїми іменами, - найгірша модель на даний момент.
Citroen C3 Renault Clio Skoda Roomster Iran Khodro Samand Chrysler PT Cruiser Chevrolet Viva Citroen Xsara Picasso Toyotа Corolla Verso Chrysler Sebring Alfa Romeo 159 Opel Signum Renault Vel Satis Suzuki Ignis Jeep Compas для визначення гірших візьмемо тільки ті автомобілі, які продавалися в нашій країні цілий рік, щоб під гарячу руку не потрапили ті моделі, які тільки що вийшли на ринок і не встигли завоювати серця покупців.
Серед снайменшщих автомобілів A-класу найменш привабливим виявився Citroen C2. Лише 253 автомобілів, проданих за цілий рік. Навіть китайські мікрокапсули продавалися краще. Citroen C2 виявився занадто старим (модель 2003 року), занадто дорогим (у нас міські мініавтомобільчики цінуються перш за все заа дешевизну), і занадто французьким. Разом, швидкість продажів склала 21 автомобіль на місяць, що є дійсним провалом - швидкість продажів лідера - узбецького Daewoo Matiz - 116 автомобілів на день!
Серед імпортних автомобілів наступного за розміром B-класу в числі гірших знову Citroen. C3 - зовсім стара модель - 7 років - з таким віком у цьому сегменті не живуть. Проте 84 автомобіля на місяць знаходили свого покупця. Трохи кращі справи у Renault Clio, 96 продажів на місяць. На відміну від гіршої моделі в класі, Clio майже новинка на нашім ринку - тільки другий рік продажів. Лідер B-класу Hyundai Getz у середньому за місяць продавався в таких кількостях, скільки обоє французів разом за весь 2007 рік.
Ті ж машинки B-класу, тільки нарощені у висоту і мають розширеного функціонала по трансформації салону, вже трохи відрізняються і ціною і покупцями від базового класу. Тільки недовіра до французьких автомобілів і тут виявилося сповна. Renault і Peugeot просто повели свої машини, Modus і найменших з мікровенов - Peugeot 1007, з російського ринку. Із останніх 6 моделей найгірше продавався Skoda Roomster - 93 машини на місяць. Герой року - високочолий Ford Fusion розлітався зі швидкістю 119 автомобілів на день. А симпатяга Nissan Note знаходив щодня 54 покупця.
Серед 9 моделей, записаних в "народні" іномарки, навіть аутсайдери продавалися досить непогано. Щодо великий автомобіль за невеликі гроші - це майже завжди вдала покупка. Судячи із продажів 2007 року, найнепотрібнішою "народною" іномаркою виявився іранський Samand. Хоча, якби в країну ввозили більше цих автомобілів, то більше б і продавали. А так продажі склали 398 автомобілів на місяць, проти 891 проданих щомісяця Fiat Albea (виробництво тільки наращується в Росії). І цим двом моделям - поки далеко до лідера - великий, недорогий і добре скроєний Renault Logan продається зі швидкістю 5654 автомобілів на місяць або 186 щодня.
У популярному З-класі теж є свої невдахи. Alfa Romeo 157 продавався ні швидко, ні поволі весь рік - із середньою швидкістю 13 нещасливих автомобілів на місяць. Недалеко вперед пішов Chrysler PT Cruiser - 29 авто на місяць. Італійка і просто велика для Європи PT Cruiser вже занадто вікова і занадто оригінальна модель. З ними на одному щаблі стоїть ще один невдаха - старе покоління Opel Astra під новим ім'ям Chevrolet Viva не здобула популярності - швидкість продажів: 67 автомобілів на місяць. Бестселер ринку - всемогутній Ford Focus - продається кожні 5 хвилин (або 266 штук на день).
Мінівени на базі автомобілів З-класу не настільки популярні, як седани і хетчбеки. Особливо не популярний, 40 продажів на місяць, Citroen Xsara Picasso, що не дивно - модель фактично зійшла зі сцени поступившись місцем новому футуристичному Citroen C4 Picasso. Ще однієї, що занадто повільно продається моделлю в цьому сегменті виявилася Toyotа Corolla Verso - 87 продажів на місяць за 2007 рік. А обігнала всіх Opel Zafira, що продавалася по 744 автомобіля щомісяця.
Гірше всіх в D-сегменті в 2007 році продавався американець Chrysler Sebring. Щоправда, треба відзначити що на початку року відбулася зміна поколінь, але ажіотажу нова модель не викликала. 26 автомобілів на місяць - така швидкість продажів Sebring. 159-а Alfa, також не змогла знайти великої кількості покупців серед російських громадян. На Alfa Romeo працюють занадто мало дилерів і вони продавали тільки по 32 машини на місяць. Лідерство в цьому сегменті за Toyota Avensis: консервативні покупці щодня віддавали переваги 57 новим автомобілям досить літньої моделі.
У більш старшого E-сегменту останнє місце з продажів зайняла модель Opel Signum. Її вже давно повинні були зняти з ринку, але окремі екземпляри продавалися в Росії аж до грудня 2007 року. В результаті за рік було продано 20 Opel Signum. На 4 екземпляри більше продали Renault Vel Satis. Ще на 2 більше продано Citroen C6, а лідер серед французьких автомобілів цього класу і серед аутсайдерів - Peugeot 607 - 75 продажів за рік. Toyota і тут обійшла всіх конкурентів, продаючи по 72 Camry щодня.
Серед повнопривідних автомобілів щодо скромних розмірів гіршими виявилися найменьші представники компанії Suzuki. Jimny і Ignis показали найгіршу в сегменті швидкість продажів - 144 і 146 автомобілів на місяць відповідно. Поза конкуренцією Chevrolet Niva з Тольятти. Яка розходиться в кількості 131 автомобіль щодня.
У класі компактних SUV гірше за всіх із продажами справи в моделей через океан. Американські Jeep Cherokee і Jeep Compas. Перший зовсім у поганому стані - 19 продажів на місяць. Compas купують 46 чоловік щомісяця, що дуже далеко від бажаного. У найуспішнішого компактного SUV продажв становлять 63 автомобіля на місяць - лідер класу Toyota RAV4.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас