Мінтранс має намір підвищити тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінтранс має намір підвищити тарифи

Казна та Політика
187
Міністерство транспорту та зв'язку України пропонує в 2008 році підвищити залізничні тарифи для пасажирів на внутрішньому сполученні на 15% у три етапи - 5% з 1 квітня, 1 липня і 1 жовтня.
Відповідний проект наказу міністерства "Про встановлення Тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом на внутрішньому сполученні" розміщений на сайті відомства.
Відповідно до проекту, вартість перевезення вантажобагажу збільшиться у два рази.
Проектом передбачено, що наказ набирає чинності з 1 квітня.
У той же час у проекті відзначається, що дані тарифи будуть межовими, однак міністерство може встановлювати знижки "на окремі поїзди, напрямки, дні тижня і періоди року".
Крім того, проектом наказу пропонується змінити формулу розрахунку для плацкарти у фірмових потягах.
За даними міністерства, доходи від перевезення пасажирів за чинними тарифами сьогодні не покривають реальних фактичних видатків на здійснення основних видів діяльності залізниць.
У випадку введення в дію даного наказу очікується, що залізниця цього року одержать додаткових надходжень на суму понад 146,6 млн. грн.
Як повідомлялося, з 1 січня 2008 року тарифи на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом на внутрішньому сполученні підвищилися на 8,7%.
В 2007 р. планувалося підвищити ці тарифи в цілому на 25%, поетапно, 5% кожні 2 місяці починаючи з 1 березня (наказ від 27 січня № 58). Однак тарифи підвищилися в 2007 р. тільки на 15% - по 5% з 1 березня, 1 травня і 1 липня. 5%-е підвищення, які планувалися з 1 вересня і 1 листопада, були скасовані.
На початку року міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський неодноразово заявляв, що Міністерство транспорту та зв'язку на поточний рік не планує ніяких змін у сфері підвищення вартості пасажирських залізничних перевезень у межах.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас