Глава ЄЦБ: Азія відіграє ключову роль у світовій економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄЦБ: Азія відіграє ключову роль у світовій економіці

Казна та Політика
113
Динамічне економічнезростання Азії може надати підтримку світовій економіці на тлі ризиків ослаблення ВВП у деяких розвинених країн, вважає глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше.
"Світова економіка зможе більшою мірою покластися на динамізм азіатсько-тихоокеанського регіону, якщо втратить обороти (економічні) зростння в інших регіонах. Це особливо важливо в нинішній ситуації", - сказав Тріше.
Очікується, що теми росту американської економіки різко знизяться цього року через кризу в секторі іпотеки subprime. Тріше часто говорив, що вплив уповільнення економіки США на єврозону повинне бути обмеженим завдяки енергійному економічному росту в країнах, що розвиваються.
Тріше знову виступив за зміни у фінансовій системі, які допомогли б обмежити масштаб фінансових криз у майбутньому.
"Рівною мірою важливо, щоб ми винесли всі уроки з нинішнього процесу значної ринкової корекції, що відбувається в глобальному фінансовому (секторі)... з її епізодами високої ринкової волатильності та бурхливими фінансовими хвилюваннями", - сказав він.
Врахувати це, на думку Тріше, повинні всі учасники фінансових ринків, від рейтингових агентств до іпотечних кредиторів і фінансових регуляторів.
У майбутньому діяльність регуляторів повинна бути спрямована на те, щоб збільшити прозорість, звертатися з фінансовою системою як з єдиним цілим і послабити цикли, що складаються з бумів і спадів на ринках, додав глава ЄЦБ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас