Данилишин: Пріоритети мінекономіки – СОТ та створення зони вільної торгівлі з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Пріоритети мінекономіки – СОТ та створення зони вільної торгівлі з ЄС

Казна та Політика
161
За словами Міністра економіки України Богдана Данилишина, вступ України до СОТ та започаткування процесу створення зони вільної торгівлі між Україно та ЄС є першочерговим напрямом діяльності економічного відомства країни. Про це йдеться у повідомленні прес-служби, опублікованому на офіційному сайті Міністерства економіки.
Також серед головних напрямів діяльності Мінекономіки - визначення пріоритетних державних цільових програм та посилення контролю за їх реалізацією.
За словами Данилишина, діяльність економічного відомства буде спрямована на забезпечення реалізації державної політики розвитку фондового та страхового ринків, зокрема, щодо захисту прав міноритарних акціонерів, належного функціонування біржового ринку та переходу прав власності на цінні папери, розроблення концептуальних засад розвитку страхового ринку, а також створення сприятливого для підприємництва регуляторного середовища.
"Формування ефективної рентної політики – це досить цікавий напрямок в нашій економічній науці", - зауважив керівник економічного відомства.
Крім того, міністр поінформував про середньострокові пріоритети роботи економічного відомства, першочерговим серед яких є забезпечення інтеграції України у європейську та світову економічні системи.
"На сьогодні це завдання номер один, яке сприятиме поступовому досягненню європейських стандартів життя, забезпечення макроекономічної стабільності економіки, створенню належних умов для вільного пересування товарів, послуг, капіталу та робочої сили в рамках спільного ринку ЄС", - переконаний Данилишин.
Серед інших середньострокових пріоритетів діяльності Мінекономіки керівник економічного відомства назвав створення умов для підвищення конкурентоспроможності української економіки, а також посилення ролі стратегічних та програмних підходів у виробленні політики економічного розвитку.
Крім того, робота Мінекономіки буде спрямована на розвиток інноваційного та інвестиційного середовища, сприяння залученню інвестицій в економіку держави, підвищення ефективності управління державним сектором економіки, а також підвищення результативності економічного відомства та запобігання проявам корупції.
"Створення стабільної бази для переходу України на траєкторію сталого розвитку через впровадження інвестиційно-інноваційної моделі, побудованої на економіці знань, надасть можливість Україні зайняти гідне місце у новій світогосподарській системі, забезпечити підвищення конкурентоспроможності української економіки і покращення добробуту населення та його духовного розвитку", - впевнений міністр.
Нагадаємо, що президент України Віктор Ющенко та комісар ЄС з питань торгівлі Пітер Мендельсон 18 лютого оголосили про формальний початок переговорів про створення зони вільної торгівлі.
Президент підкреслив, що основна мета України - вже до вересня цього року прийди до політичної угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС. "Ми важко працюємо, щоб це відбулося", - додав український президент.
Він наголосив, що 2008 рік буде найактивнішим роком у переговорному процесі, і повідомив, що в нинішньому році Україна підсилить свою дипломатичну місію в Брюсселі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас