Турчинов: Вживання антиінфляційних заходів - це робота Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Вживання антиінфляційних заходів - це робота Кабміну

Казна та Політика
163
Виконання урядової програми і вживання антиінфляційних заходів - це робота Кабінету міністрів.
Про це заявив напередодні "5 каналу" перший віце-прем'єр міністр України Олександр Турчинов.
Так він відреагував на заяву керівника Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента (СП) Романа Жуковського про те, що антиінфляційні заходи уряду не були узгоджені з Президентом і Секретаріатом президента.
"Я не знаю, хто такий Жуковський, але у будь-якому випадку кожен повинен займатися своїми справами", - сказав Турчинов. "Базікання клерків Секретаріату не заважатиме виконувати програму уряду і проводити антиінфляційну політику", - підкреслив він.
Відзначимо, Жуковський заявив напередодні, що в СП не підтримують намір Кабінету міністрів здійснювати жорстку монетарну політику як метод боротьби з інфляцією - за його словами, це призведе до спаду зростання економіки. Якщо жорстка монетарна політика буде запроваджена, то зменшення інфляції на 1% викличе аналогічне падіння зростання економіки, підкреслив Жуковський, додавши, що Національний банк України розділяє цю точку зору.
СП пропонує уряду визначитися - адміністративними або ринковими методами стримувати інфляцію. За словами Жуковського, Президент України Віктор Ющенко наполягає саме на ринкових методах стримування інфляції, зокрема, на збільшенні обсягів державних інтервенцій на продовольчому ринку.
У той же час, за словами Жуковського, Президент вважає неприпустимим зменшення обсягів соціальних витрат як один з інструментів боротьби з інфляцією. У далекій перспективі інфляцію допоможе подолати збільшення продовольчого виробництва в Україні, а в найближчій перспективі - інтервенція продуктів харчування з Державного резерву, відзначив Жуковський.
Як повідомила керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату президента Лариса Мудрак, Ющенко і прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко мають намір обговорити питання подолання інфляції в середу, 27 лютого.
Нагадаємо, 13 лютого на засіданні уряду Тимошенко заявила, що Кабінет міністрів в змозі утримати інфляцію в 2008 р. в межах 10%. Тимошенко підкреслила, що Кабмін в 2008 р. ставить завдання майже вдвічі скоротити динаміку зростання інфляції в порівнянні з попереднім роком, коли інфляція досягла 16,6%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас