Комісія ВР із питань приватизації прийняли рішення звернутися до Президента та уряду щодо приватизації окремих об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія ВР із питань приватизації прийняли рішення звернутися до Президента та уряду щодо приватизації окремих об'єктів

Казна та Політика
80
Спеціальна контрольна комісія з питань приватизації вирішила звернутись до Президента України та Кабінету Міністрів України у зв'язку з суттєвими застереженнями щодо приватизації окремих підприємств.
Як повідомляє інформаційне управління ВР, комісія висловила суттєві застереження щодо приватизації окремих підприємств, включених до переліку господарських товариств, державні пакети акцій (часток) яких підлягають першочерговому продажу в 2008 р., а також до переліку господарських товариств, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу у 2008 р. разом із земельними ділянками, на яких вони розташовані, відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України № 248-р.
У рішенні йдеться про те, що Кабінет Міністрів має поінформувати комісію щодо здійснених заходів зі забезпечення відрахування до державного бюджету частини прибутку (доходу) відповідно до розміру державної частки акцій у статутних фондах ВАТ "Прикарпаттяобленерго", "Львівобленерго", "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго", "Полтаваобленерго", "Сумиобленерго", "Енергопостачальна компанія "Чернігівобленерго" та розміри їх фактично сплачених дивідендів. До розгляду цього питання депутати планують повернутись після отримання та аналізу інформації про сплату дивідендів до державного бюджету.
Відповідне рішення комісія направила Президенту України, Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України, комітетам Верховної Ради України з питань економічної політики, з питань науки і освіти та з питань національної безпеки і оборони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас