Слідство оточило Леоніда Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідство оточило Леоніда Черновецького

Кримінал
2203
Прес-служба Генпрокуратури вчора заявила про порушення кримінальної справи відносно депутатів Київради, підозрюваних у зробленому два роки тому розбійному нападі на адвоката.
Народний депутат Святослав Олійник, що ініціював розслідування, говорить, що підозрювані - це зять мера Києва В'ячеслав Супруненко і лідер фракції блоку Леоніда Черновецького в Київраді Денис Комарницький. Останній свою причетність до нападу заперечує.
Учора Генпрокуратура повідомила про порушення кримінальної справи відносно двох депутатів Київради за фактом розбійного нападу. "У цей момент справа, що стосується розбійного нападу двох депутатів Київради на громадянина Г., передана для досудового розслідування в прокуратуру Києва", - розповів начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.
Народний депутат, глава підкомітету з питань парламентського контролю за дотриманням прав людини в діяльності правоохоронних органів і роботи із заявами та зверненнями громадян Святослав Олійник уточнив, що мова йде про зятя мера Києва В'ячеслава Супруненка і лідера фракції блоку Черновецького в Київраді Дениса Комарницького. Потерпілим же, за його словами, є адвокат Іван Гранцев.
За даними слідства, напад на Гранцева було скоєно два роки тому за попередньою змовою групою осіб. Як установила прокуратура, його метою було заволодіння документами Гранцева, що займається адвокатською діяльністю. Дані документи, у яких мова йшла про майнові махінації, безпосередньо стосувалися нападників. Справа вже порушувалася два роки тому, але була припинена.
За словами Святослава Олійника, "як два роки тому, так і зараз на Генпрокуратуру нібито виявляється тиск із боку оточення Черновецького". "Для того щоб Генпрокуратура порушила цю справу, я рік вів з нею переписку", - додав народний депутат.
З потерпілим Іваном Гранцевим зв'язатися вчора не вдалося. Був недоступний для коментарів і В'ячеслав Супруненко. Голова фракції блоку Леоніда Черновецького в Київраді Денис Комарницький учора назвав обвинувачення на свою адресу "безглуздими та абсурдними".
Він відзначив, що в розповсюджуваній інформації про його роль у даній справі "усе перевернено з ніг на голову". "Із громадянином Гранцевим я стикався як юрист. Тоді я представляв інтереси АТЗТ "Книга", за заявою якого прокуратурою була порушена кримінальна справа саме проти Гранцева і його спільників.
І вже тоді ця людина порушувала закон і всіляко намагалася не дати цій справі хід, - розповів депутат, не уточнивши подробиць справи відносно Гранцева. - Причину ж нинішнього демаршу я бачу тільки в безпринципності і неправді опонентів, які, маскуючись під борців за правду, готові використати будь-які методи політичної провокації".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас