Інфляція в США в січні перевищила прогноз, збільшення Core CPI було максимальним з червня 2006 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в США в січні перевищила прогноз, збільшення Core CPI було максимальним з червня 2006 р.

Казна та Політика
295
Споживчі ціни (індекс CPI) у США в січні виросли на 0,4% у порівнянні з попереднім місяцем, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства праці країни.
Аналітики очікували збільшення цього показника на 0,3%.
Ціни без урахування вартості палива та продуктів харчування (індекс Core CPI) минулого місяця підвищилися на 0,3%, що стало максимальним підйомом із червня 2006 року. Експерти прогнозували зростання на 0,2%.
Згідно з переглянутими даними, у грудні інфляція склала 0,4% щодо листопада, а не 0,3%, як повідомлялося раніше.
Збільшення індексу CPI у січні в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року склало 4,3%, Core CPI - 2,5%. Очікувалося підвищення відповідно на 4,2% і 2,4%.
Прискорення інфляції відображає підйом цін на продукти харчування, енергоносії та одяг. Керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) США, імовірно, не зможе більше залишати без уваги проблеми інфляції, приймаючи рішення щодо рівня базової процентної ставки на найближчий час.
"Інфляція продовжує залишатися проблемою, хоча ступінь її важливості для ФРС трохи зменшився", - відзначає головний фінансовий економіст Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ у Нью-Йорку Кріс Рупкі.
Ціни енергоносіїв збільшилися минулого місяця на 0,7% після підвищення на 1,7% у грудні, вартість продуктів харчування зросла на 0,7%, одягу - на 0,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас