Мер Запоріжжя готовий до жорстких заходів відносно неплатників за житлкомпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Запоріжжя готовий до жорстких заходів відносно неплатників за житлкомпослуги

Казна та Політика
129
Мер Запоріжжя Євген Карташов стурбований ситуацією, пов'язаною з несплатою населенням за теплопостачання та інші комунальні послуги.
"Тисячі запорожців "забувають" сплатити за вже отримане тепло і гарячу воду. Єдині ліки від забудькуватості - холодний душ", - сказав мер на брифінгу у вівторок у Запоріжжі.
Як повідомила прес-служба Запорізького міськвиконкому у вівторок, мешканці 223 тис. квартир заборгували за житлово-комунальні послуги 196,8 млн грн. При цьому майже половину цієї суми (97,5 млн грн) заборгували 9,6% городян (мешканці 21,3 тис. квартир).
Концерн "Міські теплові мережі" направив у суд 3,5 тис. позовів на відшкодування 14,7 млн грн. У цей час у судах розглянуто близько 700 справ, 506 пред'явлені до виконання. У той же час виконуються рішення судів усього в 5% випадків.
Мер Запоріжжя запропонував всім службам, підприємствам, профспілковим організаціям включитися в роз'яснювальну роботу з населенням і зажадати погашення заборгованості.
Як додатковий резерв для розрахунків з боргами в мерії розглядають підвищення зарплат, пенсій і виплат компенсацій за знецінені внески Ощадбанку к.СРСР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас