ПР знову порушує питання щодо відставки Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР знову порушує питання щодо відставки Яценюка

Казна та Політика
139
Партія Регіонів знову порушує питання щодо відставки голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.
Про це під час брифінгу повідомив лідер Партії регіонів Янукович.
За його словами, відповідне питання виникло сьогодні на засіданні фракції. Янукович відзначив, що питання порушувалося і раніше, але після того, як почали шукати виходи з існуючої кризи "воно було знято". Наразі дискусії навколо відставки Яценюка поновлюються, оскільки спікер не виконує вимог опозиції, і не може організувати належним чином роботу ВР", - заявив Янукович.
Разом з тим, за його словами, він особисто проти відставки Яценюка, оскільки той ще "не вичерпав своїх можливостей" і йому потрібно дати можливість попрацювати. "Але фракція є фракцією, і якщо це питання стоятиме гостро і почнеться збір підписів, це питання виникне в парламенті", - сказав він.
При цьому, на його думку, питання розблокування роботи ВР має вирішуватися виключно в стінах парламенту і його не слід виносити на обговорення з Секретаріатом Президента.
Нагадаємо, сьогодні депутати від фракції Партії регіонів знову заблокували трибуну і президію Верховної Ради. Регіонали наполягають ухвалити постанову, відповідно до якої інтеграції України в НАТО має передувати всеукраїнський референдум.
У зв'язку із ситуацією, що склалася, Яценюк заявив, що не має наміру відкривати сьогоднішнє засідання парламенту. Окрім цього, спікер відзначив, що запропонував всі компроміси для розблокування Ради лідерам фракцій, і тепер все залежить від їхніх домовленостей. Він також повідомив, що не має наміру ініціювати засідання погоджувальної ради.
Відзначимо, вчора спікер відмовився проводити засідання погоджувальної ради. На початку ради він зайшов до зали і, навіть не сівши за стіл президії, виступив з короткою промовою після чого відразу ж пішов. "Нам нічого погоджувати", - заявив він, відзначивши, що ВР почне працювати після того, як ПР розблоковує її роботу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас