Індекс ПФТС росте з побоюванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС росте з побоюванням

Фондовий ринок
153
Індекс ПФТС за підсумками торгів у понеділок виріс на 10,04 індексних пункту (0,92%) - до позначки 1098,5 пункту. Загальний обсяг торгів у системі склав 93,5 млн. грн. Але, на думку експертів, очікування раптової корекції ринку все ще зберігаються.
"Вихідні в США і зростання оптимізму інвесторів єврозони із приводу фінансових вливань в ослаблений банківський сектор країнами Азії та Близького Сходу підтримали ринки на торгах у понеділок, - розповідає аналітик ІК "Альфа Капітал Україна" Денис Шаврук. - Настрої на українському ринку збігалися із загальносвітовими тенденціями, що призвело до продовження активної покупки акцій обмеженого числа емітентів". Найбільші обсяги торгів у понеділок пройшли з акціями НАСК "Оранта" (5,37 млн. грн.), "Центренерго" (4,9 млн. грн.) і "Укрнафти" (4,5 млн. грн.). "Найбільш популярним папером стали акції "Укрнафти" на тлі збереження високих цін на нафту", - стверджує Денис Шаврук.
Серед блакитних фішок подорожчали акції Полтавського ГЗКу - на 6,05%, концерну "Стірол" - на 3,75%, "Центренерго" - на 2,35%. При цьому Єнакіївський металургійний завод і "Азовсталь" користувалися попитом завдяки піковим цінам на сталь, а "Луганськтепловоз" відновлював втрачені позиції на тлі недостатності підстав для повернення приватизованого пакета акцій у держвласність.
У другому та третьому ешелонах подорожчали акції Славутського солодового заводу (39,29%), "Квазара" (7,39%) і Південного ГЗКу (6,55%). Папери Донецького металургійного заводу втратили в ціні 5,33%, "Кредо банку" - 1,61%, Запорізького заводу феросплавів - 1,54%.
"Луцький автозавод продовжував дорожчати завдяки збереженню темпів зростання виробництва на підприємстві, а Південн і Полтавський ГЗК-ти користувалися попитом після оголошення про збільшення світових цін на руду на 2008 р. на 65%", - відзначив аналітик. Крім того, тривала активна скупка акцій Стаханівського вагонзаводу на очікуваннях значного росту продажів компанії за січень.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас