Найбільший іпотечний банк Великобританії став державним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший іпотечний банк Великобританії став державним

Казна та Політика
275
Британський уряд вирішив націоналізувати іпотечний банк Northern Rock, що став жертвою кредитної кризи півроку тому.
"Я б хотів, щоб питання було вирішено за допомогою приватного сектора, але це потрібно було зробити на правильних умовах", - заявив міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг. Останній раз уряд брав національний банк під контроль в 1984 році, пише газета "Ведомости".
Умови приватних підприємців - консорціуму, очолюваного Virgin Group Ричарда Бренсона, і менеджерів банку - не влаштували уряд. Переговори йшли всі вихідні, однак потенційні покупці, за словами Дарлінга, "не запропонували (за банк) стільки, скільки він коштує".
У вересні минулого року в результаті кредитної кризи, що вибухнула на світових ринках, Northern Rock виявився на краю банкрутства. Вкладники вишиковувалися в черзі біля відділень, щоб забрати з нього гроші.
Уряд видав Northern Rock кредит на 25 млрд. фунтів ($49 млрд.). За словами Дарлінга, пропозиції Virgin і менеджерів не гарантували, що ці гроші будуть досить швидко повернуті в скарбницю.
Northern Rock буде продовжувати працювати у звичайному режимі, але торги його акціями із сьогоднішнього дня припиняються. Дарлінг не сказав, скільки грошей одержать акціонери в результаті переходу Northern Rock у власність держави.
За матеріалами:
Собственник
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас