Як ДАІ сама себе документувала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як ДАІ сама себе документувала

1399
Відзвучали і зійшли з новинного ряду події дорожніх воєн проти недбалих водіїв, які влаштовували "заїжджі гастролери" - даішники з інших областей... Десятки тисяч протоколів, десяток тисяч нетверезих водіїв, тисячі водіїв позбавлені прав водія... Так було в кожній області, у кожному місті України. По всіх усюдах.
За переможними нотками журналістських репортажів якось втратилася суть того, що відбулось. Ніхто не звернув уваги на очевидні висновки, які випливали з переможних реляцій.
"Перевірку на дорогах" у даній області України здійснювали даішники з іншої області. А тому в репортажах з місця подій сторонні співробітники кваліфіковано коментували те, що відбувається, щиро обурювалися тим, що діється на дорогах.
Далі ішов бадьорий коментар про те, що водіям надалі непереливки буде.
Але ж, по суті, даною акцією було зроблено набагато більше: був проведений слідчий експеримент-перевірка рівня роботи ДАІ по всій країні.
Її реальний результат такий:
1. Виявлено, що співробітники ДАІ можуть виконувати закони України та статут МВС, а їхні керівники можуть організувати роботу своїх підрозділів відповідно до законів України та статуту МВС.
2. Співробітники ДАІ і їхні керівники роками порушували Закони України і статут МВС, що привело до істотних економічних втрат і значних людських жертв.
Таким чином, висновок:
Багато років в Україні існувало і сьогодні існує організоване збройне угрупування, що постійно порушує закони України та статут МВС, що переслідує мету особистого збагачення, що привело, зокрема, до значних людських жертв.
До речі, факт хабарів не доведений у результаті даного слідчого експерименту. Зате виявлено, що зарплату даішникам поголовно платили зовсім задарма! Скільки це - досить глянути на Держбюджет України, де ці суми і зафіксовані.
У нас є ціла державна структура, співробітники якої працювали проти своєї держави.
Я б не був у такому жаху від того, що трапилось, якби даішники не виконували свої обов'язки просто "через невміння"! Тоді все було б якраз зрозуміло: "хотіли, але не вміли".
Але ж уміли ж працювати, як потрібно, що й продемонстрували в "чужих" областях! Не додумалися, що тим самим видають себе з головою?!
Ну й далі що? Імовірно, у надрах ДАІ вже заготовлені накази про нагородження, про підвищення і т.п. А мені здається, у Кодексі про адміністративні правопорушення є стаття про "неналежне виконання державним службовцем своїх обов'язків...". Але ж це саме те, що робили даішники різних рангів у своїх власних областях. У Кодексі карному є стаття, що передбачає відповідальність за дії або бездіяльність державного службовця, що спричинили... в особливо великих розмірах... і/або людські жертви...
У тім же Кримінальному кодексі, імовірно, є й стаття, що класифікує розмір "нагороди" за "змову, з метою...".
Не потрібно також забувати, що ДАІ - це воєнізована організація, а виходить, її співробітники підлягають також і іншим специфічним "підзаконним" актам, тому що приймали присягу.
Доречно пригадати, як у нашім законодавстві класифікується "діяльність, спрямована на створення та використання збройної групи... з метою досягнення особистих протиправних інтересів... в особливо великих розмірах... що спричинили людські жертви...".
Що трапилося - те трапилося. Особисто мені здається, що Луценко здійснив такий слідчий експеримент випадково, не розуміючи, що він робить. З некомпетентності: небезпечно для держави навіть виявити таке - без відповідної підготовки, виписаних ордерів на арешт.
Отже, підтверджено і задокументовано (імовірно, уперше у світі!!!) порушення Кримінального кодексу не менш ніж тисячами людей у міліцейській формі.
І або влада застосує закон, або вкотре покаже, що закон можна порушувати.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас