Ющенко: Україна хоче наступного тижня почати переговори про зону вільної торгівлі з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Україна хоче наступного тижня почати переговори про зону вільної торгівлі з ЄС

Казна та Політика
151
Україна має намір у лютому цього року почати переговори про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, оскільки протокол про вступ до Світової організації торгівлі вже підписаний, заявляє президент Віктор Ющенко.
Про це він сказав під час зустрічі в Києві із Трійкою Європейського Союзу в складі комісара Європейської Комісії з питань зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Беніти Ферреро-Вальднер, державного секретаря МЗС Словенії Андрія Штера і державного секретаря МЗС Франції з європейських питань Жан-Пьєр Жуйє, повідомляє прес-служба президента України в четвер.
Ющенко підкреслив, що позиція України щодо укладання нового поглибленої угоди на принципах асоціації є незмінною. "У рамках посиленої угоди з Європейським Союзом Україна хотіла б бачити європейські перспективи", - сказав він.
Ющенко також вітає домовленість сторін про розробку нового програмного документа на зміну Плану дій "Україна - ЄС" для реалізації в 2009 році пріоритетів двостороннього співробітництва.
Сторони обговорили відносини між Україною і ЄС, зокрема, у форматі Чорноморської взаємодії, візово-міграційної політики.
Високопоставлені гості перебувають в Україні для участі в зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС і держав Чорноморського регіону.
"У понеділок, 18 лютого, президент України Віктор Ющенко оголосить початок переговорного процесу між Україною і ЄС щодо створення зони вільної торгівлі", - відзначається в повідомленні прес-секретаря президента Ірини Ваннікової, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер. Із цією метою в Україну прибуває комісар Євросоюзу з питань торгівлі Пітер Мендельсон.
Раніше про візит 18 лютого в Київ П.Мендельсона заявляла єврокомісар з питань зовнішньої політики і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.
За матеріалами:
Файненшл Брідж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас