Дж. Буш підписав план стимулювання американської економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дж. Буш підписав план стимулювання американської економіки

Казна та Політика
122
Президент Сполучених Штатів Джорж Буш підписав план, розрахований на два роки, з виділення 168 млрд дол. для стимулювання американської економіки. 152 млрд дол. із цієї суми будуть виділені в 2008 р.
Даний план припускає часткове повернення прибуткового податку - 600 дол. для фізичних осіб, 1,2 тис. дол. для сімейних пар і додатково 300 дол. на кожну дитину, передає Associated Press.
24 січня ц.р. Дж.Буш, міністр фінансів Генрі Полсон і спікер палати представників Ненсі Пелосі оприлюднили економічний план, спрямований на стимулювання споживчого попиту, паралізованого кризою subprime.
Вироблений пакет заходів передбачає податкові знижки для індивідуальних платників податків, малого та середнього бізнесу в цілому на суму в 150 млрд дол., або 1% від річного ВВП США. Адміністрація США сподівається, що громадяни країни зможуть скористатися податковими пільгами вже в травні ц.р.
Відзначимо, що під час розгляду так званого "плану Буша" у сенаті демократи вимагали затвердити суму 205 млрд дол. Додаткові кошти вони мали намір направити на виплати пенсіонерам, ветеранам і безробітним. Однак республіканцям удалося провести свій проект.
Дж.Буш уже не раз сам визнавав, що американська економіка демонструє серйозні ознаки ослаблення та висловлювався за вживання термінових заходів. Одним з них став проведений 11 лютого ц.р. Федеральною резервною системою США (ФРС) аукціон серед комерційних банків на надання 28-денних позик на загальну суму 30 млрд дол. під 3,01%.
Кошти, отримані банками за допомогою аукціону, можуть бути спрямовані на надання кредитів споживачам. На 25 лютого запланований ще один аукціон на 30 млрд дол. Усього із грудня 2007р. ФРС у такий спосіб надала комерційним банкам близько 130 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас