Рудьковського взято під варту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рудьковського взято під варту

Кримінал
361
Печерський районний суд України змінив запобіжний захід екс-міністрові транспорту та зв'язку Миколі Рудьковському з підписки про невиїзд на утримання під вартою, передає кореспондент РБК-Україна.
Постанова може бути оскаржена протягом 3 днів в Апеляційному суді Києва. Рудьковський буде утримуватися в Лук’янівському СІЗО №13.
Під час розгляду справи суд задовольнив клопотання адвоката екс-міністра про залучення медичних і інших документів, що свідчать про те, що в Рудьковського важкий стан здоров'я, а також про те, що досудове слідство порушило норми кримінального-процесуального кодексу. Суд також задовольнив клопотання захисту про залучення висновків омбудсмена Ніни Карпачової, що вивчала цю ситуацію.
На думку правоохоронців, Рудьковський намагався уникнути судового слідства. Крім того, незважаючи на підписку про невиїзд, Рудьковський проживав не в Чернігові, а в селі Козин Обухівського району Київської області, про що він не проінформував органи слідства. Також представник слідства відзначив, що з 21 грудня, Рудьковський жодного разу не висловив бажання ознайомитися з матеріалами судового слідства. Прохання слідства було підтримано представником прокуратури.
У свою чергу Рудьковський заявив, що не порушував підписку про невиїзд. Крім того, він відзначив, що його затримка відбулася "у грубій формі та застосовувалася фізична сила". Також він попросив про надання йому невідкладної медичної допомоги через погіршення стану здоров'я в залі суду.
Нагадаємо, екс-міністр транспорту був затриманий співробітниками СБУ ввечері 9 лютого за рішенням суду у зв'язку з обвинуваченням у розкраданні державних коштів та ухиленні від співробітництва зі слідством. Як повідомлялося, українська Феміда обвинувачує Рудьковського в розтраті 392,9 тис. грн державних коштів на оплату особистого чартеру в Париж і назад з 9 до 12 червня 2007 року. Розслідування кримінальної справи було закінчено київською прокуратурою 21 грудня 2007 р.
Крім того, у січні цього року Головне управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та Управління боротьби з оргзлочинністю ГУМВС України в місті Києві звинуватили екс-міністра в розтраті 122,2 тис. грн. державних коштів на оплату візиту в Японію з 7 до 13 липня 2007 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас