Кудрін: У 2008 р. зростання ВВП Росії може скласти 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: У 2008 р. зростання ВВП Росії може скласти 7%

Казна та Політика
95
Зростання внутрішнього валового продукту (ВВП) Росії в 2008 р. може скласти 7%, вважає віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін.
Як він відзначив у бесіді з журналістами, раніше уряд РФ оцінював зростання ВВП в 6,6%. "Тоді ми вважали, що збільшення за підсумками 2007 р. у нас буде менше 8%, але перші ж попередні дані 2007 р. показали, що зростання було більш високим - 8,1%", - сказав Кудрін.
"Це досить високе зростання, і в нього є своя інерція, і навіть при впливі деяких факторів, які можуть зіграти на зниження, ми можемо одержати зростання в 2008 р. і в 7%", - пояснив він.
Також глава Мінфіну відзначив, що вважає досяжним в 2008 р. рівень інфляції 8,5%. Як пояснив Кудрін, це пов'язане з тим, що знижуються фундаментальні причини збільшення інфляції в Росії: швидко росте імпорт і скорочується торговельне сальдо.
Крім того, за словами міністра, Мінфін не очікує "такого вибуху припливу капіталу, що теж був джерелом додаткової грошової пропозиції". "І ми не думаємо, що ціни на продовольство будуть мати такий високий стрибок, як це було торік", - відзначив Кудрін.
У зв'язку з цим міністр вважає, що "є гарні шанси одержати зниження інфляції в 2008 р. до 8,5%". Він відзначає також, що негативний вплив на інфляцію робить збільшення держвидатків, "однак зниження дії фундаментальних факторів буде робити більш серйозний вплив" на втримання інфляції.
Кудрін також підкреслив, що, хоча російський ринок і відчуває на собі вплив світової кризи, але на економічному зростанні він відіб'ється, "швидше за все, мінімально", так само як і на зростанні економіки Індії та Китаю.
У той же час він підкреслив: "Я не готовий говорити, що ми відірвалися від світової економіки. Ми все-таки дуже пов'язані із цією економікою, і при більш глибоких кризових явищах ми будемо зачеплені в першу чергу".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас