Міліціонери викрили проректора київського вузу з фальшивим дипломом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліціонери викрили проректора київського вузу з фальшивим дипломом

Кримінал
180
Проректор однієї з державних вищих установ столиці був викритий правоохоронцями в підробці диплома кандидата економічних наук і невідповідності займаній посаді.
Як повідомили в прес-службі прокуратури Києва, проректор використав підроблений диплом Московської сільськогосподарської академії імені Тімірязєва з метою зайняти керівну посаду, що передбачає відповідне вчене звання або науковий ступінь. Крім того, правоохоронці встановили, що вчений чоловік одержував заробітну плату наукового працівника-викладача.
Тепер відносно злочинця від науки порушено та передано в суд кримінальну справу.
Усього з початку року прокуратурою міста Києва щодо нагляду за дотриманням законодавства в сфері освіти порушені одинадцять кримінальних справ, внесені 130 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуті більше сімдесяти посадових осіб.
Нагадаємо, що в минулому році співробітниками СБУ і МВС у Києві була припинена протиправна діяльність групи зловмисників, які вимагали гроші в науковців. Було встановлено, що здирники вимагали 200 тисяч гривень у першого проректора одного з академічних вузів України на підставі того, що нібито в наукових працях кандидатів, які вже захистили дисертації та видали наукові праці, є плагіат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас